top of page

BALLS EN PARELLA :

El Lindy Hop és un ball americà dels anys 20s 30s, i és un dels balls de swing més famosos. Es balla en parella, molt alegre i vital, compta amb un gran factor d’improvisació.

 

LINDY HOP

BALBOA

El balboa és un ball en parella que es balla amb música swing i que es va originar a la península de Balboa , al sud de Califòrnia , als anys 20 , quan les sales de ball no tenien capacitat per a tots els ballarins, i es va popularitzar durant els anys 30 i 40 . Al principi tots els seus passos eren de posició tancada (per poder ballar en el poc espai que hi havia). Després el ball va anar evolucionant i va incorporar passos de posició oberta. En aquest ball és molt important la connexió amb la parella i el lideratge amb el tors . És menys vistós que el lindy hop, però és molt creatiu i subtil, qualitats molt apreciades pels seus ballarins. Permet ballar músiques molt ràpides , encara que en realitat es pot ballar amb qualsevol tempo.

 

BLUES

El blues és un ball afroamericà que pot ser individual o en parella. Va néixer a Amèrica del Nord a principis del segle XX i es va donar a conèixer a Europa a partir del 1920. És un ball tranquil de moviments sensuals i passos lents, amb molt espai per a la improvisació i la bona connexió amb la parella és el més important . La majoria dels moviments del ball del blues estan inspirats en la música blues tradicional , encara que pot ballar amb qualsevol música que tingui un ritme lent de 4/4.

 

St. Louis SHAG i Collegiate SHAG

St Louis Shag és un ball de swing en parella que va evolucionar a partir del Charleston. El seu nom ve donat pel lloc on es va originar, St Louis, Missouri , en la dècada de 1930. És un ball que es balla en un mateix lloc i té un joc de peus molt ràpid amb salts i que també es balla amb música boogie woogie (pot arribar a ser molt més ràpid que el Balboa i el Collegiate Shag)

Aquesta forma de Shag és totalment diferent al Collegiate Shag i el Carolina Shag. Té molts xuts i passos de posicions tancades, barrejat amb triple - steps , step - stomps i run - runs i és molt energètic. 

 

Collegiate Shag és un ball de swing que es va popularitzar als Estats Units en els anys 30 i 40. " Collegiate " és una paraula que s'usa per descriure qui o com ballaven els passos . En aquest cas eren els universitaris ballant en la seva forma rebel de Shag, en 6 temps amb molts passos xulos i variacions.

 

BALLS INDIVIDUALS

CLAQUÉ

El claqué és una dansa originària dels Estats Units que alhora és instrument musical i que permet un alt grau d'improvisació i creativitat. Es balla individualment i el seu objectiu principal és fer música amb els peus amb l'ajuda de claquetes de ferro especials col·locades a les soles de les sabates. La pràctica del claqué millora la musicalitat i la coordinació, i alguns moviments de claqué es poden incorporar en els balls de swing com el lindy hop o el xarleston .

 

SOLO JAZZ - JAZZ STEPS - SWING SOLO - XARLESTON

El Jazz Steps és un ball individual. És una mica anterior al lindy hop i va sorgir de diferents tradicions culturals , principalment la dels negres nord - americans. Deu el seu nom a la ciutat homònima de Carolina del Sud. El seu estil dinàmic , espectacular i divertit s'identifica amb els " bojos anys 20". Es va convertir en un autèntic impacte en el ball de societat del moment, no només per la coordinació que requereix, sinó també per la dificultat dels passos, les rotacions dels peus i la cintura , i les flexions i extensions de braços i genolls.

 

bottom of page